Wat doen we

Stimuleren van onderwijs

Vaak groeien kinderen op in een éénouder gezin of worden opgevoed door de grootouders omdat eigen ouders niet meer leven. Er zijn teveel kinderen die geen keuze hebben en geen mogelijkheden om hun situatie te verbeteren. Wij helpen ze om naar school te gaan want met onderwijs hebben deze kinderen kans op een betere toekomst.

Sponsoring van diverse projecten

Afgelopen jaren hebben we al diverse projecten kunnen realiseren en ondersteunen. Dit zijn veelal kort lopende projecten zodat we direct resultaat kunnen zien. Tevens houden we altijd vinger aan de pols om te kijken wat de voortgang is. Kijk onder de rubriek “projecten” voor nadere informatie en foto’s.

Hulp bij het starten van een eigen bedrijfje

Veel mensen hebben zelf niet de middelen om een eigen bedrijfje te starten. Wij steunen ze met goederen en bieden begeleiding bij het opzetten. Denk hierbij aan het beschikbaar stellen van een marktkraam of het doneren van geiten of kippen. Hierdoor kan men voorzien in eigen levensonderhoud.

Voorzien in eerste levensbehoefte

Iedereen heeft recht op een dak boven z’n hoofd, kleding, eten en drinken. Helaas is dat voor velen in Tanzania niet vanzelfsprekend. Soms is een situatie zo schrijnend dat er meteen hulp geboden moet worden. Inschakelen van acute medische hulp en het verstrekken van voedselpakketten en/of kleding.